Voorrang voor
mobiel

Even bijpraten - september 2017

Voorrang voor mobiel

Tegenwoordig doen we bijna alles mobiel. Ga ’s morgens maar eens in een trein zitten en kijk rond naar je medepassagiers. Grote kans dat die allemaal zitten te ‘facebooken’, te ‘appen’ of te ‘googlen’. Mobiel is inmiddels zó belangrijk dat Google heeft besloten de laadtijd van een website aan te pakken. Die laadtijd kan immers behoorlijk oplopen als bijvoorbeeld afbeeldingen niet zijn geoptimaliseerd, of een pagina té complex is.

Bij een door Google gehouden onderzoek onder 900.000 landingspagina’s, verspreid over 126 landen, kwam een gemiddelde laadtijd van maar liefst 22 seconden naar voren. Dat lijkt weinig, maar is in de mobiele praktijk van nú uiteraard véél te lang. Dus is er nu AMP, Accelerated Mobile Pages, zeg maar een light versie van een webpagina met de nodige regels en beperkingen om de laadsnelheid te optimaliseren.
Dat betekent werk aan de winkel voor iedere ‘site’-bouwer, want reken maar dat Google AMP straks leidend gaat maken voor de ‘ranking’ in zijn verschillende statistieken. Wie bij Google straks op nummer één wil staan, móet AMP toepassen, dat ligt voor de hand. doet dat overigens al op de nieuwe website van Silicon Valley in de Polder. Wie volgt?

Terug naar Nieuwsbrief

Neem een kijkje in
de wondere wereld van
Big Jep