Blog
’n Volle Kantine

Even bijpraten - NR2 Jaargang 2019

Blog: ’n Volle Kantine

Met de komst van Mike (zie elders in deze Nieuwsbrief, red.), zijn we voor nu op volle sterkte. Als ik het al niet merk aan het extra werk dat ineens verzet wordt zonder dat we daarvoor freelancers moeten inschakelen, dan merk ik dat wel als het lunchtijd is. Dan zit onze ‘kantine’ immers vol en moeten vanuit de kantoorruimten stoelen worden aangeschoven. Onvermijdelijk denk je dan wel eens terug aan de tijd dat je begon. Toen werkte je voornamelijk in je eentje, soms vroeg je hulp aan een vriendje op internet, die net zo in het diepe was gesprongen als jij.

Mike doet bij ons nu 2de lijns support. Een verzoek of probleem komt telefonisch of schriftelijk binnen, wordt door Martina en Sam beoordeeld op mogelijke urgentie en gaat dan direct door naar Mike voordat Andries en ik worden ingeschakeld, als dat al nodig is. Dat levert aan alle kanten winst op. Als bedrijf kunnen we door Mike sneller reageren op zo’n verzoek of probleem, Mike is immers back-end developer en kent de nodige klappen van de programmeerzweep en Andries en ik kunnen ongestoord door met waar we het beste in zijn, het schrijven van unieke software.

Dat ongestoord werken is voor ons essentieel. Een programmeur werkt in z’n koppie. Daar bedenkt hij of zij de noodzakelijke koppelingen alvorens ze in code in te tikken. Tijdens dat proces moet je hem of haar niet storen, want dan moet er helemaal opnieuw worden begonnen; zonde van de tijd.
Tot de komst van Mike was storen echter onvermijdelijk, want anders konden Martina en Sam niet verder. En dus konden die onmogelijk onze superservice leveren. Dat kan nu wel. Een melding vóór 12 uur ’s middags wordt dezelfde dag nog opgelost, een melding ná 12 uur op zijn laatst de volgende ochtend.

Onze volle kantine is een win/win-situatie voor iedereen. Voor mij zelf, voor ons bedrijf, voor Andries, voor Martina en Sam én voor onze klanten. Hoe mooi is dat?

Jesper Avôt

Terug naar Nieuwsbrief

Neem een kijkje in
de wondere wereld van
Big Jep