Even
Bijpraten
NR2 Jaargang 2018

Deels waarheid deels onderschatting  •  ‘One Button’ Benaderingblog: Onrustig Slapen  •  opgeleverdvan buiten  •  strip big jep

Deels waarheid, deels onderschatting

Toen ik hier twee jaar geleden kwam werken, dacht ik al het nodige te weten over het maken van een website of het bouwen van een systeem. Ik had immers stage gelopen bij een website bouwer, op school een lesje gehad in HTML en ik las regelmatig wat over de branche. Een goede basis dacht ik zo. ‘Little that I knew’...

Technieken binnen onze wereld verbeteren en volgen elkaar in een bizar hoog tempo op. Een nieuwe feature kan binnen dezelfde week al ‘oud’ zijn als iemand anders er een beter alternatief voor heeft bedacht.
Zo was het 4 jaar geleden vrij normaal dat de website van ‘de bakker op de hoek’ op mobiel niet zo goed was te zien. Tegenwoordig komt die bakker daar niet mee weg, ook zíjn website moet altijd en overal goed bekeken kunnen worden. De ‘mobile first’ gedachte breidt zich steeds meer uit. Waarbij een website er niet alleen op mobiel goed uit moet zien, maar op elke mobiel. Ongeacht merk, besturingssysteem en jaar van aanschaf, al moet zo’n toestel natuurlijk wel ‘smart’ zijn.

Als een relatie ons in die begintijd vroeg om bijvoorbeeld het contactformulier aan te passen, dacht ik: ‘Dat fixen we even. Hoe moeilijk kan dat nou zijn?’. Nou, daar zat aan mijn kant behoorlijk wat onderschatting. Zo’n contactformulier moet immers niet alleen zelf worden aangepast, ook de formulieren die je als reply krijgt, de eventuele .pdf’s die gestuurd worden en de gegevens die worden opgeslagen, moeten daarvoor geschikt worden gemaakt. Daarbij komt zoveel meer kijken dan slechts het ene deeltje dat je ziet.

Vorig jaar heb ik de studie ‘Web Designer’ mogen doen. Iets wat me veel kennis en inzichten heeft gebracht. Om me nog meer te verdiepen in de materie, volg ik nu een studie tot ‘Front-end Developer’. Hier leer ik week bij week steeds meer over hoe de digitale architectonische werken, die hier worden gebouwd, in elkaar steken.

Het weghalen van een klein muurtje in een groot gebouw kan grote gevolgen hebben voor het totale architectonische werk.

Sam van der Plas, Manager Operations Support

Neem een kijkje in
de wondere wereld van
Big Jep