Van Buiten:
IMAGIN.studio

Even bijpraten - Nr1 jaargang 2019

Van buiten: IMAGIN.studio

img_4

Martijn Versteegen, co-founder IMAGIN.studio B.V.:

‘Wij bepalen de nieuwe standaard in car images’

IMAGIN.studio BV is een nieuwe opdrachtgever van . De startup heeft een XaaS-platform ontwikkeld voor de internationale automotive industrie. Voor wie het niet weet, XaaS is de verzamelnaam voor het aanbieden van het gebruik van een ICT-product of -dienst en het platform van IMAGIN.studio houdt in dat bedrijven die auto’s verkopen, een abonnement kunnen afnemen op content. Op die manier kunnen ze de auto’s (online) veel beter presenteren en zo meer auto’s verkopen.

Wat was het achterliggende idee?
Martijn Versteegen: “Wij hebben zelf decennia ervaring in de automotive en digital en constateerden op een gegeven moment dat de online conversie op een heel laag peil bleef, ondanks alle traditionele inspanningen op het gebied van digital. Er waren wel enorm veel bezoekers op websites, maar het aantal transacties bleef laag. De reden hiervoor bleek voor de hand te liggen: Iedereen die online op zoek is naar een product heeft een aantal vragen die beantwoord moeten worden. Vragen over details van het product, de prijs en natuurlijk hoe het eruit ziet. Als je als verkopende partij deze vragen niet goed kan beantwoorden, verlaten mensen je website en gaan ze elders op zoek. Bedenk maar hoe je zelf te werk gaat als je online een product zoekt.
Bij auto’s is het niet anders. Je wilt zien wat je koopt. Maar op de een of andere manier lukte het bedrijven tot nu toe niet om nieuwe auto’s goed te laten zien. Alleen bij autofabrikanten zelf of importeurs kon je een auto helemaal naar wens samenstellen. Juiste model kiezen, kleur aanpassen, andere wielen, etc. Net zo lang totdat je de auto van je dromen voor je ziet en klaar bent om te bestellen. Maar deze beelden zijn voor andere partijen niet beschikbaar.”

‘Als je vragen van bezoekers op je website niet afdoende beantwoordt, haken ze af’

Wat doen jullie dus precies?
Martijn Versteegen: “IMAGIN.studio heeft de grootste car image productie ooit opgezet. We maken beelden van alle nieuwe auto’s, in alle hoeken, alle kleuren, alle trim lines, alle wielen, etc. Dit gaat om miljoenen beelden. Met fotografie is het daarom niet te doen. De auto’s zijn simpelweg niet beschikbaar en logistiek zou het een drama worden. Daarom maken wij alle beelden met de computer: met een duur woord ‘computer generated images’. En omdat het zoveel beelden zijn, hebben we een heel slim platform ontwikkeld om de beelden volledig automatisch te tonen in de car configurators van onze klanten.”


Hoe lang zijn jullie al bezig?
Martijn Versteegen: “We zijn gestart in 2017 met het toetsen van de propositie in de markt. Begin 2018 is IMAGIN.studio opgericht en medio 2018 zijn we naar de markt gegaan. Inmiddels hebben we een flink internationaal team, mogen we internationale klanten bedienen en zijn we met alle grote spelers in de international automotive industrie in gesprek. De interesse in het product is zeer groot.”

‘Wanneer de eerste bedrijven onze nieuwe content online plaatsen, geldt vanaf dat moment een geheel nieuwe standaard in de industrie’

Wat waren de beslissende momenten?
Martijn Versteegen: ‘Bij een startup gaan de ontwikkelingen heel erg snel en zijn er vele beslissende momenten. De dynamiek is daarmee compleet anders dan bij corporates, waar we ook lang hebben gewerkt. Belangrijke momenten voor ons waren bijvoorbeeld de eerste klanten die ons het vertrouwen gaven om ermee door te gaan. Maar ook het aantrekken van investeerders en het opbouwen van een eigen team. Tot slot hebben we met veel ontwikkelwerk gedaan waardoor we sneller kunnen produceren en ons delivery platform zo hebben kunnen ontwikkelen dat het perfect aansluit op de wensen van onze klanten.”


Wat voor groei verwachten jullie en op welke termijn?
Martijn Versteegen: “We voorzien een flinke groei op korte termijn. Niet alleen in Nederland, maar internationaal. Wanneer de eerste bedrijven onze nieuwe content online plaatsen, geldt vanaf dat moment een geheel nieuwe standaard in de industrie. De partijen die het snelst kunnen schakelen, zullen als eerste profiteren en daarmee de maat bepalen. Je begrijpt dat we hier heel enthousiast over zijn. En we hebben inmiddels nieuwe proposities klaarstaan om toe te voegen en zo voorop te blijven lopen.”

1902_Header-van-buiten

IMAGIN.studio maakt beelden van alle nieuwe auto’s, in alle hoeken, alle kleuren, alle trim lines en met alle wielen, geschikt voor de car configurators van hun klanten.

Terug naar Nieuwsbrief

Neem een kijkje in
de wondere wereld van
Big Jep